De voordelen van nieuwbouw

Nieuwbouwplan 't Parcje in Roermond

U wilt een huis kopen, maar u kunt maar weinig huizen vinden die in de smaak vallen? Dan is het altijd verstandig om te kijken naar de verschillende nieuwbouwprojecten in de gemeente waar u naartoe wilt verhuizen. Nieuwbouw heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van bestaande bouw. We vertellen u er graag meer over.

Meebepalen

Een van de grootste voordelen is dat u zelf meebepaalt over de bouw en indeling van het huis. Hierdoor maakt u het direct al helemaal eigen, nog voordat het huis überhaupt gebouwd is. Alle onhandige dingen, zoals verkeerd geplaatste stopcontacten of radiatoren, kunt u zo voorkomen. U hoeft ook niets meer aan het huis te veranderen zodra u er intrekt. De keuken en badkamer heeft u zelf uitgezocht en zijn dus helemaal naar uw smaak.

Alles is nieuw

Een nieuwbouwwoning is voorzien van de modernste technieken en daardoor is het vaak energievriendelijker dan bestaande huizen. U hoeft de eerste jaren maar weinig onderhoud te plegen, wat erg scheelt in de kosten. U betaalt tevens geen overdrachts-, makelaars- en taxatiekosten.

Veel andere kosten

Ondanks die besparingen komen er veel andere kosten kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. U moet bijvoorbeeld bouwrente en bankgarantie betalen en daarnaast de tuin laten aanleggen. Ook dient u het hele huis te schilderen of behangen. Deze extra uitgavenposten zijn gemiddeld 9 procent van de koopprijs.

Het is daarnaast verstandig om altijd een opleveringkeuring te laten uitvoeren, zodat u zeker weet dat alles in perfecte staat en conform de afspraken is opgeleverd. Hier zijn echter wel weer extra kosten aan verbonden, maar het voorkomt dat u later voor verrassingen komt te staan.

Uiteindelijk hangt het van uw eigen overwegingen af of u voor een nieuwbouwwoning of bestaande woning wilt gaan. Als het huis eenmaal gekocht is, kunt u na gaan denken over de verhuizing. Schakel Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen in om u hierbij te helpen. Wij nemen uw verhuizing graag uit handen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bellen