Reshare Bedankt. Kledingbank Limburg – Welkom!

Kledingstukken die wij tijdens een woningontruiming tegenkomen worden door ons verzameld in een kledingcontainer. Dit zijn enkele honderde kilos per maand. Tot op heden werd deze kleding maandelijks opgehaald door het Leger Des Heils. Zij zorgen er op hun beurt voor dat een groot gedeelte hergebruikt wordt. Het Leger Des Heils wil zelfs de komende jaren tussen de 10 en de 15 winkels openen waar ze deze kleding verkopen. Ze zien namelijk een flinke groei voor gebruikt textiel dat een tweede leven verdient. Desondanks willen ze de samenwerking met een flink aantal “schenkers” van kleding middels een kledingcontainer stopzetten. De reden; teveel onbruikbare kleding en dus te weinig opbrengsten voor de projecten van het Leger Des Heils.

Recycling

De afgelopen jaren is het opnieuw gebruiken van, door andere, afgedankte spullen gigantisch toegenomen. Deze trend zie je bij meubels, gereedschappen, elektronica maar zeker ook bij kleding. Dat is ook de reden dat wij gebruikte kleding inzamelen en deze graag een tweede leven geven.

Het Leger Des Heils stopt met het inzamelen van kleding die zij aangeleverd krijgen middels kledingcontainers. Zelf geven ze als reden dat zij teveel werk hebben aan de kleding en dat er te weinig nog bruikbare kleding tussen zit.

En nu?

Met de Kledingbank uit de regio hebben wij een afspraak gemaakt. Zij willen de kleding die wij maandelijks inzamelen graag hebben. Tevens hebben zij een toezegging gekregen van de Provincie Limburg aangaande de subsidie die zij jaarlijks aan hun wordt betaald. De Kledingbank geeft kleding uit aan inwoners van Limburg die in een kwetsbare positie staan tot de arbeidsmarkt en/of in de samenleving.

Desalniettemin verwacht het Leger Des Heils een verdere verslechtering binnen de textielinzameling. Volgens een woordvoerder gaat de kwaliteit van de kleding die wordt ingezameld hard achteruit. Dit terwijl de verwachtingen van degene die het hergebruikte textiel draagt flink zijn veranderd. Bijvoorbeeld een trui die 5 jaar geleden nog werd gezien als een kledingstuk dat makkelijk nog een paar rondes meekan wordt vandaag de dag niet meer gedragen, terwijl de kwaliteit hetzelfde is. Het is volgens het Leger Des Heils een kwestie van tijd tot andere textielinzamelaars ook in de problemen gaan komen en bepaalde keuzes moeten maken aangaande hun inzamelbeleid.
Wij hebben een nieuwe kledinginzamelaar gevonden, Stichting Kledingbank Limburg. Zij zijn erg blij met de, door ons, ingezamelde kleding. Wij geloven in het feit dat de kledingstukken die wij inzamelen een tweede leven verdienen.

Stichting Kledingbank Limburg

Op naar een mooie samenwerking!

Bellen