Verhuizing en verzekering

verhuisdoos-breekbaar-bescherming-met-verhuisspullen

Heeft u het huis van uw dromen gevonden en gaat u binnenkort verhuizen? Dan zijn er een heleboel dingen waar u aan moet denken: gas, water, elektra, telefoon en natuurlijk ook verzekeringen. Zijn uw spullen bijvoorbeeld wel verzekerd tijdens het verhuizen? Wat als uw meubilair schade oploopt?

Verhuizen binnen Nederland

Geef, wanneer u verhuist binnen Nederland, uw nieuwe adres op tijd door aan uw verzekeraar of verzekeringsadviseur.  Zo voorkomt u dat uw woning en uw inboedel onverzekerd zijn en u kosten maakt voor een huis waar u niet langer woont. Bovendien weet uw verzekeraar op deze manier bovendien waar de post voortaan naar toe moet worden gestuurd.

Verhuizen naar het buitenland

Wanneer u verhuist naar het buitenland is het verstandig om uw verzekeringen op te zeggen in Nederland. Voor het merendeel van de verzekeringen geldt dat de dekking eindigt zodra u de grens oversteekt. Zo lang u niet opzegt blijft u echter wel premie betalen.

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering verzekert uw huisraad wanneer het schade oploopt of gestolen wordt. Deze verzekering is echter meestal alleen geldig wanneer de inboedel zich daadwerkelijk bevindt op adres dat vermeld staat op de polis. Bij het verhuizen of het tijdelijk opslaan van de spullen in een opslag zijn vrijwel altijd beperkende voorwaarden van toepassing.

Dit betekent dat als u tijdens de verhuizing schade aan uw inboedel oploopt dat de polis meestal beperkte of geen dekking biedt. Dit heeft vervolgens consequenties voor de vergoeding. Lees daarom op tijd uw polis door of neem contact op met uw verzekeringsadviseur.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u uw woning, schuur, garage en/of bijgebouw van eventuele schade. U kunt hierbij denken aan schade aan het dak, de deuren, de kozijnen, de keuken, het behang of de vloerbedekking. Net als bij de inboedelverzekering is alleen het adres dat vermeld staat op de polis verzekerd. Wanneer u gaat verhuizen is het dus belangrijk dat u dit op tijd doorgeeft aan uw verzekering of verzekeringsadviseur.

Schadedekking met een verhuisbedrijf

Wanneer u met behulp van een verhuisbedrijf verhuisd bent u er natuurlijk al van verzekerd dat al uw gehele inboedel op een veilig en professionele manier wordt verplaatst. Zo beperkt u eventuele schade. Bovendien kunt u een extra verzekering afsluiten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bellen