Vijf tips om verhuisstress te voorkomen

http://ictdt.com/wp-content/uploads/2016/06/sfp-001.jpg

Verhuizen is vaak een emotionele en spannende gebeurtenis. Door deze spanning loopt u het gevaar dat verhuizen een stressvolle gebeurtenis wordt. Met een goede voorbereiding en gestructureerde aanpak kunt u echter een hoop van deze stress voorkomen. Daarom kunt u in dit blogbericht vijf tips lezen die kunnen helpen bij een soepel verhuisproces.

Tip 1: Neem voldoende tijd

De druk van tijd is natuurlijk altijd aanwezig in een verhuisproces. Daarom is het extra belangrijk dat er goed over de planning en het tijdspad wordt nagedacht. Probeer er bijvoorbeeld voor te zorgen dat zoveel mogelijk kluswerk gedaan is in de nieuwe woning voordat de daadwerkelijk verhuizing plaatsvindt.

In de praktijk heeft dit wel tot gevolg dat er een zekere overlapping in financiële lasten is maar dit is vaak onvermijdelijk bij een verhuizing. Het is namelijk veel makkelijker en minder stressvol om te klussen in een leeg huis dan dat er nog allerlei klusjes moeten worden uitgevoerd wanneer alle spullen er staan of tijdens de verhuizing. Gun uzelf dus voldoende tijd voor een verhuizing maar blijf de kosten wel goed in de gaten houden.

Tip 2: Stel een leidinggevende aan

Voor een soepel verhuisproces is het erg belangrijk dat er structuur wordt aangebracht. Het werkt het beste wanneer er een persoon wordt aangewezen die verschillende taken delegeert en tevens het overzicht bewaart. Deze persoon maakt van te voren een inboedellijst en weet dan ook precies wat er getild moet worden, op welke plek de spullen moeten komen te staan en welke spullen breekbaar zijn. De leidinggevende moet tijdens het verhuizen altijd alert en gefocust blijven, want er hangt veel van deze persoon af. Zeker wanneer veel vrienden en familie komt helpen met verhuizen, kan het snel gezellig worden maar probeer dit uit te stellen tot na de verhuizing.

Het sleutelwoord voor een soepele verhuizing is communicatie. Zorg er als leidinggevende dus voor dat iedereen een duidelijk taak heeft. Let bij de taakverdeling op de conditie, leeftijd en kracht van de helpers.

Tip 3: Nummer de verhuisdozen

Het is erg vervelend wanneer er na een verhuizing nog dagen moet worden gezocht naar bepaalde spullen. Zorg er voor dat het inpakken van dozen niet gehaast gebeurt maar neem ook hier uitgebreid de tijd voor. Deze geïnvesteerde tijd is het namelijk dubbel en dwars waard. Bovendien heb je minder dozen nodig als het inpakken van dozen met aandacht en beleid gebeurt. Dit kan helpen om kosten te besparen. Een veelgemaakte fout is dat dozen te vol worden gepakt en hierdoor erg zwaar worden. Voor boeken bestaan speciale dozen. Deze zijn extra sterk.
Het werkt erg overzichtelijk om alle dozen te nummeren. Op de inventarisatielijst kan dan met een beknopte beschrijving worden vermeld wat de inhoud van elke doos is en waar deze doos komt te staan.

Tip 4: Bedenk goed wat écht mee moet

Een verhuizing is een uitgelezen mogelijkheid om eens goed te bekijken welke spullen echt de moeite waard zijn om mee te nemen en welke eigenlijk nog steeds in de doos zitten sinds de vorige verhuizing. De kans is groot dat deze spullen veel beter weggegooid kunnen worden. Vaak worden spullen onnodig lang bewaard en dit neemt erg veel ruimte in. Bovendien moeten al deze spullen ook weer verhuisd worden. Het zou zonde zijn om uw nieuwe frisse woning vol te stoppen met oude spullen die u eigenlijk toch niet gebruikt.

Tip 5: Schakel een professioneel verhuisbedrijf in

De beste tip die wij kunnen geven om de stress te minimaliseren bij een verhuizing is natuurlijk om u alle zorg bij een verhuizing uit handen te laten nemen. Voor een professioneel verhuisbedrijf als Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen is verhuizen een dagelijkse bezigheid en hierdoor kan een strak georganiseerd verhuisproces worden gegarandeerd. In een gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek leggen wij graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Bellen